Om Röst

Vilka syns och vilka röster hörs i det offentliga samtalet?

Genom att lyfta unga och nya röster, bakom och framför kameran, vill initiativet Röst inspirera till samhällsengagemang. Röst  är ett samarbetsprojekt mellan SVT, Filminstitutet och Folkets Bio.

Röst är en dokumentär serie bestående av 8 korta filmer som skildrar Sverige 2018. I en tid då vi kan se att vi går mot ett mer polariserat samhälle vill vi inspirera förstagångsväljare och unga att vara en del av det politiska samtalet och hitta en plats i det offentliga rummet.

I samband med visningarna kommer vi med hjälp av debattörer, skribenter, konstnärer, artister skapa rum för möten, samtal och reflektion kring samhällsfrågor och vilken roll vi spelar i vår demokrati.

Filmerna är producerade och finansierade av SVT och Filminstitutet och kommer att visas på både SVT play, SVT och Youtube utöver alla visningar på biograf, festival och skolor.

Boken

Ladda ner Röst boken:RÖSTBOK

Med det skrivna ordet vill Röst väcka tankar och lust till samtal och engagemang. Vi har bett åtta skribenter, artister och debattörer att skriva om deras syn på demokrati.

Texter skrivna av
Namo ”Lilla Namo” Marouf, artist och civilingenjör
Nathan Hamelberg, skribent och projektledare Machofabriken
Elin Grelsson Almestad, kulturskribent och författare
Flora Wiström, författare och bloggare
Joy M’batha, artist
Wendy Francis, föreläsare och poet
Dilsa Demirbag, Sten, generalsekreterare på Berättarministeriet
Elias Ericson, författare, serietecknare och illustratör

Vill du ha vår Röst – bok? Kontakta oss – vi skickar den kostnadsfritt! info@folketsbio.se

Tack till

Sveriges Kvinnolobby, Filmbasen, Fanzingo, Filmrummet,Uncut, Göteborgs Kulturkalas, Fryshuset Göteborg, Malmöfestivalen, Live at Heart, ABF Stockholm/Göteborg, Öland Roots,
Skankaloss, Tukio, Way Out West, Carl International film festival, Flimmer, Cnema Norrköping, Folkets Hus och Parker, Våra gårdar, Botkyrka kommun, Mångkulturellt Centrum, The Apartment, Historieberättarna, Kulturhuset Komedianten, Female Legends – fler tillkommer!

Presskit

Lärarhandledning

Lärarhandledning finns tillgänglig för att ladda ner.

Ladda ner