Göteborgs Kulturkalas, Göteborg - 19/8

Under kulturkalaset i Göteborg visas filmerna Centrum, Waryaa och Stamnätet på Bio Roy. Samtal efter visningen med temat Vem lyssnar på din röst? Panelen består av Shahab Mehrabi (regissör) Aida Paridad (producent) Etchell Dorkenoo (thisissweden). 

I ett samhälle där många känner att deras röster ej blir hörda är demokratin i fara. Begrepp som polarisering och populism förekommer allt mer flitigt i debatter från alla politiska läger. Vad krävs det för att bli hörd, vem behöver du vara för att bli lyssnad på i dagens samhälle? Ett panelsamtal med fokus på representation, utanförskap och demokrati. 

Shahab Mehrabi är en filmstudent på Akademin Valand. Han har tidigare examinerats från Fridhems Folkhögskola och i nuläget håller han på och förbereder en inspelning som är en fortsättning på hans belönade kortfilm, Götaplatsen #flerochlfer. 

Aida Paridad är en mångsysslare inom produktion och kommunikation med fokus på rörlig bild och innehåll. Aida grundade produktionsbolaget fembot för att regissera och producera tv & film som berör och inspirerar tittaren till att reflektera över sin egen medmänsklighet och inte minst, till en känsla av hopp. 

Etchell Dorkenoo är en förstagångsväljare som till hösten ska börja studera Textil och form. Just nu är hon med och driver Scandinavians första mode kooperativ ”Thefashionbay.org” och jobbar även som studioassistent för ”This Is Sweden”, ett antirasistisk modeplattform. 

  • Adress: Bio Roy, Kungsportsavenyen, Göteborg
  • Datum: söndag 19 augusti
  • Tid: 15:00–16:00
  • Filmer: Stamnätet Waryaa Centrum

Länkar Länk till event →
Dela

Filmer som visas

Stamnätet

Clara Bodén

Waryaa

Salad Hilowle

Centrum

Tuna Özer & Camila-Catalina Fernandez