VECKANS RÖST – Agnes, 19år (Stockholm) • Hur känner du inför att rösta? Jag är väldigt nervös inför valet då jag känner mig kluven över mitt beslut. • Vad är dina tankar om möjligheten att rösta eller påverka i politiken? Jag tycker att möjligheten att kunna rösta eller påverka hur vårt samhälle kommer se ut i framtiden är något positivt, men samtidigt skulle väl jag anse att åldersgränsen 18 är väldigt ungt då man i denna ålder knappt känner sig själv och kan vara väldigt kluven över att rösta. • Hur tycker du att det är att lära sig om politik? Jag personligen har haft det ganska svårt att lära mig om politik. I tidigare ålder har utbildningen i skolan inte lagt så mycket fokus på politiken, vilket lett till att jag haft det svårt att hänga med och ett mindre intresse av Sveriges politik. • Vilka frågor är viktiga för dig? För mig har jämställdhetsfrågan och miljön väldigt viktigt för mig. Då jag tycker att man ska satsa på ett samhälle där alla har lika rätt och oavsett kön, etnicitet eller klass. 💜 Varje vecka inför valet berättar en förstagångsväljare hur den känner och tänker inför valet 2018. Vill du göra din röst hörd? DMa oss! #röst2018

VECKANS RÖST – Agnes, 19år (Stockholm)

Hur känner du inför att rösta?
Jag är väldigt nervös inför valet då jag känner mig kluven över mitt beslut.

Vad är dina tankar om möjligheten att rösta eller påverka i politiken?
Jag tycker att möjligheten att kunna rösta eller påverka hur vårt samhälle kommer se ut i framtiden är något positivt, men samtidigt skulle väl jag anse att åldersgränsen 18 är väldigt ungt då man i denna ålder knappt känner sig själv och kan vara väldigt kluven över att rösta.

Hur tycker du att det är att lära sig om politik?
Jag personligen har haft det ganska svårt att lära mig om politik. I tidigare ålder har utbildningen i skolan inte lagt så mycket fokus på politiken, vilket lett till att jag haft det svårt att hänga med och ett mindre intresse av Sveriges politik.

Vilka frågor är viktiga för dig?
För mig har jämställdhetsfrågan och miljön väldigt viktigt för mig. Då jag tycker att man ska satsa på ett samhälle där alla har lika rätt och oavsett kön, etnicitet eller klass.
💜
Varje vecka inför valet berättar en förstagångsväljare hur den känner och tänker inför valet 2018. Vill du göra din röst hörd? DMa oss! #röst2018

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *